COVID-19: Celulă de criză la Ministerul de Externe
Full Article 2 minutes read

COVID-19: Celulă de criză la Ministerul de Externe

În cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE) a fost creată, din data de 10 martie, o celulă de criză. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției, măsura a fost luată în contextul stării epidemiologice din țară și instituirea gradului de alertă națională „Cod portocaliu” de infecție cu virusul COVID – 19.

„Activitatea celulei de criză va consta în monitorizarea situației în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova peste hotare și aparatului central al MAEIE, gestionarea tuturor aspectelor care decurg din evoluția situației, coordonarea mecanismului de consultare inter-instituţională, precum şi cu partenerii externi”, se mai arată în comunicat.

Instituția precizează că, din ianuarie 2020, în cadrul MAEIE a funcționat un grup de lucru în vederea monitorizării situației și sprijinirii cetățenilor moldoveni aflați peste hotare, în zonele afectate de COVID-19.

Amintim că, în ultimele zile, mai multe misiuni diplomatice au anunțat că își închid ușile pentru vizitatori și vor oferi consultări la distanță. Astfel, Ambasada Italiei în Republica Moldova va oferi servicii consulare numai prin intermediul poștei electronice și prin telefon.

Și ambasada Chinei la Beijing și-a sistat temporar activitatea, începând de luni. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene măsura vine „în vederea minimalizării riscurilor ce țin de situația epidemiologică din lume și nemijlocit din China, în legătură cu răspândirea virusului COVID-19”.

În Moldova, primul caz de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat sâmbătă, 7 martie, la o femeie de 48 de ani revenită din Italia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: