Covid: Testarea PCR la preț de 300 de lei va putea fi efectuată și în laboratorul Spitalului Dermatologic
Full Article 2 minutes read

Covid: Testarea PCR la preț de 300 de lei va putea fi efectuată și în laboratorul Spitalului Dermatologic

Ministerul Sănătății anunță despre extinderea serviciului privind testarea PCR pentru COVID-19 în laboratoarele publice. Astfel, din 27 decembrie curent, persoanele vor putea realiza testul PCR pentru COVID-19, cu tariful de 300 de lei, și în cadrul laboratorului IMSP Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Prelevarea materialului biologic pentru testul PCR COVID-19 se va realiza de luni până vineri, în intervalul orelor 8:00-12:00, în urma unei programări prealabile și cu prezentarea buletinului de identitate, pașaportului.

Pentru programări, cetățenii pot apela la numărul de telefon 078613590 și se realizează în intervalul orelor 8:00 – 15:00.

Rezultatele testelor vor fi disponibile în ziua prelevării, ora 17:00. Acestea vor putea fi accesate în format electronic, pe platforma: https://certificate-covid.gov.md. Rezultatele pe suport de hârtie vor fi disponibile a doua zi după prelevare, începând cu ora 9:00, biroul 15, etajul 2, blocul B din cadrul IMSP Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

În prezent, testele de diagnostic PCR  pentru COVID-19, cu tariful de 300 de lei, sunt realizate în cadrul laboratoarelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Chișinău, Bălți, Soroca, Cahul și Comrat, precum și în laboratorul Centrului Republican de Diagnostic Medical din capitală.  Rezultatele testelor sunt eliberate în limba română și engleză.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: