Cozi de mașini pe sensul de intrare în Ucraina prin punctul de trecere Criva-Mămăliga
Full Article 2 minutes read

Cozi de mașini pe sensul de intrare în Ucraina prin punctul de trecere Criva-Mămăliga

UPDATE: Circulație degajată în punctul de trecere a frontierei Criva-Mamaliga. Poliția de Frontieră anunță că toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că se înregistrează, la acest moment, un flux majorat de mijloace de transport în punctul de trecere a frontierei Criva-Mămăliga, pe sensul de intrare în Ucraina.

Sursa declară că în vederea excluderii formării cozilor, la linia de control se activează la capacitate. Totodată este suplinit echipamentul special și sincronizate toate procesele de lucru între cele patru autorități cu atribuții la frontieră din Republica Moldova și Ucraina.

În același timp, călătorilor le este adusă la cunoștință că cele două puncte de trecere a frontierei din proximitate sunt libere – PTF Larga-Kelmențî sau PTF comun Briceni-Rossoșani.

***

De menționat că Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat ieri, 12 februarie, că a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina și a recomandat cetățenilor români să nu călătorească în această țară, întrucât „există factori de risc”, iar celor care sunt deja în Ucraina li se cere să se gândească dacă este absolut necesar să rămână.

Cu referire la situația de securitate din regiune, în data de 12 februarie, Ministerul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene declara că se află în contact permanent la acest subiect cu partenerii țării noastre. Astfel, MAEIE a menționat că Ambasada Republicii Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina.

Vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a anunțat astăzi, 13 februarie, că a discutat cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba despre situația regională. „Ambii exprimându-ne îngrijorări în legătură cu tensiunile crescânde și concentrare de trupe ruse la granița cu Ucraina”, a relatat Popescu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: