Nicu Popescu a discutat cu ministrul ucrainean de Externe. Ambii au exprimat îngrijorări privind tensiunile din Ucraina
Full Article 1 minutes read

Nicu Popescu a discutat cu ministrul ucrainean de Externe. Ambii au exprimat îngrijorări privind tensiunile din Ucraina

Vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a discutat cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba despre situația regională. „Ambii exprimându-ne îngrijorări în legătură cu tensiunile crescânde și concentrare de trupe ruse la granița cu Ucraina”, relatează Popescu. 

Ministrul moldovean declară că rămâne de neclintit sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și Ucrainei „în cadrul frontierelor noastre recunoscute la nivel internațional”.

„Am reiterat ferma noastră convingere că orice acțiuni violente și amenințări cu utilizarea forțelor militare sunt contrare dreptului și normelor internaționale”, comunică Nicu Popescu.

***

Ieri, 12 februarie, cu referire la situația de securitate din regiune, Ministerul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) declara că se află în contact permanent la acest subiect cu partenerii țării noastre. Astfel, MAEIE a menționat că Ambasada Republicii Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: