MAEIE: „Ambasada Republicii Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina”
Full Article 2 minutes read

MAEIE: „Ambasada Republicii Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) menționează, cu referire la situația de securitate din regiune, că se află în contact permanent la acest subiect cu partenerii țării noastre. Ambasada Republicii Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina.

La această etapă, Ambasada și Consulatul de la Odesa își desfășoară activitatea în regim obișnuit.

„În cazul evoluțiilor îngrijorătoare, misiunea noastră diplomatică dispune de planuri necesare de acțiuni”, precizează Ministerul într-un comunicat.

De asemenea, se menține legătura permanentă cu cetățenii moldoveni participanți la Misiune specială de monitorizare a OSCE în Ucraina și conaționalii care contactează ambasada pentru suport informațional.

„Reiterăm recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească cu prioritate anunțurile autorităților și informațiile oficiale difuzate de surse credibile. Totodată, la necesitate, cetățenii Republicii Moldova pot contacta reprezentanța noastră diplomatică la linia de telefon de urgență constituită și activă în regim de permanență (24/7): +38 068 384 2016 sau la adresa de email: [email protected]”, mai notează sursa citată.

Pe 12 februarie, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a vorbit despre situația din regiune cu Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: