„Cred că sunt urmărită cu atenție”. Maia Sandu susține că în continuare este filată. Reacția SIS
Full Article 2 minutes read

„Cred că sunt urmărită cu atenție”. Maia Sandu susține că în continuare este filată. Reacția SIS

Fostul premier, Maia Sandu susține că în continuare este filată. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8. Pe de altă parte, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a negat acest fapt. 

„Da, bine-înțeles. Cred că sunt urmărită cu atenție, ce fac, unde merg, ce spun, pentru că am niște oponenți politici lași, care știu să joace doar prin mijloace murdare. E greu să aduc probe, dar din discuțiile pe care le-am avut cu alți oameni am această certitudine”, a declarat Maia Sandu.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a venit cu o reacție la aceste declarații. „Instituţia îşi reiterează poziţia şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind realizarea unor activităţi ilegale”, se anunță într-un comunicat al SIS.

Recent, Procuratura Generală i-a comunicat Maiei Sandu că în perioada 2016-2019, aceasta nu a fost filată. „Nu au fost stabilite circumstanțe privind încălcarea drepturilor și intereselor legitime ale dvs, inclusiv nefiind identificate informații cu referință la careva măsuri speciale de investigații”, a anunțat Procuratura Generală.

Amintim că pe 23 decembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele Igor Dodon a declarat că a primit informații operative de la SIS privind o presupusă întrevedere pe care ar fi a avut-o, vara trecută, Maia Sandu cu omul de afaceri Nathaniel Rothschild. Ulterior, SIS a respins afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea instituţiei în presupusele măsuri speciale de investigaţie efectuate în privinţa ex-premierului Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: