CSP a decis anularea concursului pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS
Full Article 40 second read

CSP a decis anularea concursului pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anulat concursul pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Decizia cu privire la anularea concursului a fost luată de membrii Consiliului în cadrul ședinței din 2 martie.

Amintim că anunțul de începere a concursului a fost făcut pe 14 noiembrie 2022, iar lista candidaților admiși la interviu a fost făcută publică pe 23 ianuarie a acestui an.

Anterior, fostul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco declara că este de acord ca concursul la funcţia de şef al PCCOCS să fie anulat. Potrivit lui, „situația creată implică lipsa de credibilitate”.

NM a analizat motivele eșecului concursului, precum și când ar putea fi numit un nou șef al instituției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: