Cu certificate false exportau nuci din Moldova în Turcia. Pedeapsa primită de administratorii a 2 companii din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Cu certificate false exportau nuci din Moldova în Turcia. Pedeapsa primită de administratorii a 2 companii din Chișinău

Administratorii a două companii din Chișinău au fost condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă din Moldova în Turcia. Aceștia, potrivit procurorilor, foloseau contracte fictive cu furnizorii de marfă. 

Ilegalitatea a fost comisă în perioada 2013-2014.

Urmare a trimiterii în judecată în 2017 a dosarului de contrabandă cu miez de nucă în valoare de peste 57 milioane lei, Judecătoria Hâncești i-a condamnat pe administratorii a două companii din Chișinău.

Potrivit datelor din dosar, la exportarea mărfii au fost prezentate certificate care ulterior s-au dovedit a fi false.

Totodată, menționează procurorii, în 2015 au fost exportate cantități de miez de nucă și prin folosirea frauduloasă a ștampilelor altei companii. Unul din cei doi administratori a obținut actele acesteia prin înșelăciune, în timpul unei comunicări de afaceri cu administratorul păgubit care le avea cu el, de a cărui încredere a profitat.

Probele administrate de autoritățile de investigație și prezentate de procurorul PCCOCS în instanța de judecată au demonstrat vinovăția ambilor administratori.

Aceasta a dus la condamnarea primului administrator cu suspendarea parțială a pedepsei și executarea reală a 2,6 ani închisoare.

În ceea ce-l privește pe al doilea administrator, acesta urmează să execute pedeapsa cu închisoarea pentru 1,6 ani.

Totodată, la solicitarea procurorului, instanța de judecată a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii obiectului contrabandei, în sumă de peste 57 milioane lei. Această sumă de bani urmează să fie încasată de la cei doi inculpați și de la persoana juridică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: