Cu votul a 80 de deputați, legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală a fost aprobată
Full Article 1 minutes read

Cu votul a 80 de deputați, legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală a fost aprobată

Proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul viitor a fost aprobat, pe 6 decembrie, în cea de-a doua lectură.

În 2022, fondurile asigurării obligatorii în sănătate vor însuma venituri  și cheltuieli de cca 12,3 miliarde de lei. Față de anul curent, veniturile vor crește cu 10,3%, iar cheltuielile –  cu 8,3%.

Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală nu se va scumpi, valoarea acesteia atât în formă de contribuție procentuală de 9%, cât și în formă de sumă fixă de 4.056 de lei va fi păstrată și în anul 2022.

Primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în formă de contribuţie procentuală la salariu şi la alte recompense vor constitui 5,9 miliarde de lei, în creștere cu 919,4 milioane de lei față de cele aprobate în 2021.

Totodată, pentru transferurile din bugetul de stat în FAOAM pentru asigurarea categoriilor de persoane neangajate sunt prevăzute 5,9 miliarde de lei, cu o majorare de  227,7 milioane de lei comparativ cu nivelul aprobat pentru anul 2021.

Pentru aprobarea FAOAM în lectura a doua au votat 80 de parlamentari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: