Cum arată viitorul Moldovei? Maia Sandu așteaptă scrisori de la copii, de Ziua Independenței
Full Article 2 minutes read

Cum arată viitorul Moldovei? Maia Sandu așteaptă scrisori de la copii, de Ziua Independenței

Președinta țării, Maia Sandu, îndeamnă copiii din Moldova să-i scrie scrisori. Șefa statului vrea să afle, în preajma Zilei Independenței, cum vede tânăra generație viitorul Republicii Moldova, dar și ce înseamnă pentru ei să trăiască în Moldova.

„Luna august vine cu sărbători naționale valoroase pentru Republica Moldova. În curând vom marca Ziua Independenței, când vom celebra împreună țara noastră. Cu această ocazie, îi invit pe copii să-mi scrie cum văd ei Republica Moldova. Ce înseamnă, pentru voi, să trăiți în Moldova? Cum vreți să arate viitorul în Republica Moldova?”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Copiii sunt invitați să deseneze Moldova așa cum o văd ei sau să scrie răspunsurile la întrebările de mai jos:

  1. Ce înseamnă pentru tine acasă?
  2. De ce îți place Republica Moldova?
  3. Ce înseamnă să fii om liber?
  4. Cum înțelegi tu democrația?

Președinta țării spune că așteaptă scrisorile și desenele copiilor pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 154, Președinția Republicii Moldova, MD-2073 Chișinău, sau pe adresa electronică [email protected], până pe data de 25 august 2022.

„Viața în Moldova este așa cum o facem împreună!”, și-a încheiat șefa statului mesajul.

Republica Moldova aniversează în acest an, pe 27 august, 31 de ani de la adoptarea Declarației de Independență. Pe 27 august 1991, Republica Moldova se declara „stat suveran, independent și democratic, liber să-și hotărască prezentul și viitorul fără nici un amestec din afară”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: