Cum arată viitorul Moldovei? Maia Sandu așteaptă scrisori de la copii, de Ziua Independenței
Full Article 2 minutes read

Cum arată viitorul Moldovei? Maia Sandu așteaptă scrisori de la copii, de Ziua Independenței

Președinta țării, Maia Sandu, îndeamnă copiii din Moldova să-i scrie scrisori. Șefa statului vrea să afle, în preajma Zilei Independenței, cum vede tânăra generație viitorul Republicii Moldova, dar și ce înseamnă pentru ei să trăiască în Moldova.

„Luna august vine cu sărbători naționale valoroase pentru Republica Moldova. În curând vom marca Ziua Independenței, când vom celebra împreună țara noastră. Cu această ocazie, îi invit pe copii să-mi scrie cum văd ei Republica Moldova. Ce înseamnă, pentru voi, să trăiți în Moldova? Cum vreți să arate viitorul în Republica Moldova?”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Copiii sunt invitați să deseneze Moldova așa cum o văd ei sau să scrie răspunsurile la întrebările de mai jos:

  1. Ce înseamnă pentru tine acasă?
  2. De ce îți place Republica Moldova?
  3. Ce înseamnă să fii om liber?
  4. Cum înțelegi tu democrația?

Președinta țării spune că așteaptă scrisorile și desenele copiilor pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 154, Președinția Republicii Moldova, MD-2073 Chișinău, sau pe adresa electronică [email protected], până pe data de 25 august 2022.

„Viața în Moldova este așa cum o facem împreună!”, și-a încheiat șefa statului mesajul.

Republica Moldova aniversează în acest an, pe 27 august, 31 de ani de la adoptarea Declarației de Independență. Pe 27 august 1991, Republica Moldova se declara „stat suveran, independent și democratic, liber să-și hotărască prezentul și viitorul fără nici un amestec din afară”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: