Cum comentează ministrul Justiției perchezițiile de la domiciliul fostului președinte Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

Cum comentează ministrul Justiției perchezițiile de la domiciliul fostului președinte Igor Dodon

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco comentează acțiunilor oamenilor legii privind perchezițiile care au loca la domiciuliul fostului șef de stat Igor Dodon. Litvinenco se arată ferm convinscă politicul nu poate avea imunitate față de răspundere, toți fiind egali în fața legii.

De asemenea, ministrul spune că nu cunoaște detaliile speței și nici cum vor evolua lucrurile însă menționează că „este prioritar și ca toate procedurile să fie respectate atât ca literă, dar mai ales ca spirit”.

În context, Livinenco comunică că Ministerul Justiției va urmări atent cum se desfășoară ancheta, pentru ca totul sa fie în strictă concordanță cu legea.

„Atunci când am venit în fața alegătorilor să le cerem votul, principala cerință față de noi a fost să se facă în sfârșit dreptate. Am promis acest lucru și, indiferent de critici și piedici, o să ne ținem de cuvânt. Clasa politică coruptă, responsabilă pentru sărăcirea și alungarea cetățenilor din țară timp de trei decenii va trebui într-o zi să răspundă. Vor răspunde toți cei care au venit în politica nu ca să ajute oamenii, dar să-i fure. Asta a fost remarcă generală”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Între timp, PSRM organizează în fața Parlamentului un protest în susținerea lui Igor Dodon. PSRM protestează azi, în scuarul Parlamentului, față de ilegalitățile guvernării PAS și dosarele intentate la comandă. Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Nu răfuielilor politice! Nu capturării statului! Vrem justiție corectă!”.

„Începând cu ziua de azi, pornim proteste în toată țara, ca în Moldova să fie dreptate și democrație”, a anunțat  secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la protestul din fața Parlamentului. Batrîncea a criticat acțiunile guvernării PAS, care luptă cu opoziția prin dosare politice și intimidări.

Fostul președinte al țării Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Procurorul general interimar Dumitru Robu a precizat pentru NM că nu poate confirma informația privind reținerea lui Igor Dodon.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: