Cum rămâne cu diaspora? Membrii CEC și reprezentanții MAEIE se întrunesc în ședință
Full Article 2 minutes read

Cum rămâne cu diaspora? Membrii CEC și reprezentanții MAEIE se întrunesc în ședință

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) se întrunesc în ședință, pe 23 iunie. Potrivit membrului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Andrei Spînu, oficialii vor discuta despre secțiile de votare care urmează a fi constituite în diaspora pentru alegerile parlamentare anticipate din luna iulie.

Ședința urmează să se desfășoare începând cu ora 11:00.

„Urmărim atent ședința și sper să nu avem surprize. Cei care vor încerca să blocheze o vor face-o împotriva oamenilor”, a scris candidatul PAS la funcția de deputat Andrei Spînu, pe o rețea de socializare.

***

În seara de 22 iunie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a repins recursul Comisiei Electorale Centrale (CEC) împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău. Prin urmare, cele două hotărâre emise anteior de CEC, privind constituirea a 139, iar ulterior, 146 de secții de votare în afara țării au fost anulate definitiv.

Amintim că MAEIE a propus anterior deschiderea unui număr de 191 de secții de votare pentru scrutinul parlamentar.

Alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru 11 iulie. Conform legislaţiei electorale moldoveneşti, secţiile de vot, inclusiv cele din diaspora, trebuie constituite cu cel puţin 35 de zile înainte de data scrutinului, termen ce s-a scurs deja.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: