Cum va circula transportul public din capitală în acest weekend, dar și în cursul săptămânii
Full Article 2 minutes read

Cum va circula transportul public din capitală în acest weekend, dar și în cursul săptămânii

În acest weekend, transportul public din capitală va circula de la 06:00 până la 10:00 și de la 16:00 până la 19:30. Despre acest lucru a anunțat primarul municipiului Chișinău pe pagina sa de Facebook

x

De asemenea, Ion Ceban a comunicat că în cursul săptămânii transportul public va circula de la ora 05:30 până la 10:00 și de la 16:00 până la 20:00. În restul orelor, transportul public va fi sistat.

Precizăm că în Republica Moldova au mai fost confirmate 22 de cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 199 de persoane. Totodată, 11 persoane s-au însănătoșit, iar 2 persoane au decedat.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: