Vremea de Paște în Moldova. Prognoza meteorologilor
Full Article 1 minutes read

Vremea de Paște în Moldova. Prognoza meteorologilor

Ba e soare, ba e ploaie! Aşa o ţine vremea în Săptămâna Patimilor şi chiar de Paşte, când vom avea avea parte de o vreme capricioasă, pe alocuri răcoroasă, din punct de vedere meteorologic.

Potrivit prognozei meteo, în raioanele de centru și în municipiul Chișinău vor fi temperaturi de până la +13°С ziua și până la +6°С noaptea. În nordul țării, mercurul din termometre va urca până la +12°С, iar la sud  — până la +14 °С. Noaptea, temperatura aerului se va încadra între  +5°C și +7°C. Atât pe 15, cât și pe 16 și 17 aprilie pe întregul teritoriu al țării sunt așteptate ploi.

Totodată, în legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina) pâna la 800 m3/s, în râul Nistru, în intervalul 12 – 17 aprilie se prognozează creșterea nivelului apei pe sectorul localitatea Naslavcea – orașul Dubăsari cu 2.2 – 3.2 m, față de nivelul din 11 aprilie (ora 08:00). Apa se va scurge în limitele albiei minore.

Vremea de Paște în Moldova. Prognoza meteorologilor

oldmeteo.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: