Cumperi bilet de avion, iar înapoi te întorci cu trenul: bilete integrate pentru călătoriile dintre Chișinău și Iași 
Full Article 2 minutes read

Cumperi bilet de avion, iar înapoi te întorci cu trenul: bilete integrate pentru călătoriile dintre Chișinău și Iași 

Călătorii vor avea opțiunea de a selecta la cumpărarea online a biletului de avion pe ruta Iași-Chișinău sau Chișinău-Iași, posibilitatea returului cu trenul. Un anunț cu privire la biletele integrate pentru călătorii cu trenul și avionul, între Chișinău și Iași, a fost făcut de Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT). 

Opțiunea va fi lansată începând cu sfârșitul verii și urmează a fi popularizată printr-o campanie de informare a călătorilor.

Se menționează că o decizie în acest sens a fost luată la propunerea unui grup de lucru constituit din reprezentanți ai Căilor Ferate Moldova (CFM), APIT, Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP), Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM, împreună cu Căile Ferate din Republica Moldova.

Inițiatorii propunerii sunt convinși că această măsură va facilita călătoriile dintre cele două țări, România și Republica Moldova, și va impulsiona turismul regional, contribuind la reabilitarea și redresarea post-COVID a sectorului economic, afectat de pandemie.

În acest sens, în luna iunie curent, într-o ședință a Consiliului Județean Iași a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între TAROM, Căile Ferate din Republica Moldova, Aeroportul Internațional Iași, Consiliul Județean Iași, Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova.

„Introducerea biletelor integrate pentru călătoriile cu trenul și avionul între Chișinău și Iași are drept scop popularizarea rutei feroviare Iași-Chișinău, cu continuare spre Odessa”, comunică Asociația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: