Cuplurile gay din Moldova continuă tentativele de a-și înregistra căsătoria
Full Article 2 minutes read

Cuplurile gay din Moldova continuă tentativele de a-și înregistra căsătoria

Coordonatoare de program în cadrul organizației GENDERDOC-M, Angelica Frolov, a fost, pe 9 martie, din nou la Agenției Servicii Publice (ASP) pentru a ajuta un cuplu de bărbați să-și înregistreze căsnicia. Și de data aceasta încercarea a eșuat.

„A durat 10 minute, funcționara, foarte amabilă și drăguță, inițial a fost confuză, apoi și-a revenit repede, a primit cererea și a spus că ne dă răspuns în termen prevăzut de lege. A spus că știe despre primul caz și că „până la urmă toți cetățenii au dreptul să primească un răspuns, chiar dacă este refuz”. Numele cuplurilor care merg împreună cu noi nu le facem publice”, a scris Angelica Frolov pe Facebook.

Cele două femei au anunțat pe 1 martie că au depus cererea de înregistrare a căsătoriei. Se întâmplă după decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) în cazul Fedotova și alții contra Rusiei, în urma căreia, toate statele semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex și să creeze un cadru legal care să protejeze traiul în comun al acestor cupluri.

Pe 3 martie, Agenția Servicii Publice (ASP) a refuzat cererea primului cuplu LGBT+ care a încercat să își înregistreze căsătoria în Moldova. Anunțul a fost de Angelica Frolov, care a precizat că mai sunt și alte cupluri care au depus astfel de cereri și că după ce vor primi refuzurile, intenționează să demareze un proces comun.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: