Curtea Constituțională decide dacă Natalia Gavrilița rămâne premier desemnat (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Curtea Constituțională decide dacă Natalia Gavrilița rămâne premier desemnat (LIVE)

Curtea Constituțională va decide marți, 23 februarie, asupra legalității decretului Maiei Sandu prin care Natalia Gavrilița a fost înaintată repetat la funcția de premier. Ședința a început la ora 10:00.

Înalta Curtea a fost sesizată de către socialiști, acum zece zile, după ce președintele a refuzat să o desemneze pe Mariana Durleșteanu, propusă de o majoritate creată în Parlament și a anunțat că o desemnează, repetat, pe Natalia Gavrilița.

În cadrul ședinței parlamentului din 11 februarie, în timp ce premierul desemnat Natalia Gavrilița răspundea la întrebările deputaților, o parte a fracțiunii PSRM, împreună cu liderul formațiunii Igor Dodon, au participat la un brefing de presă. Socialiștii au anunțat că nu vor vota pentru Natalia Gavriliță, însă o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. La scurt timp, aceștia au prezentat în plenul parlamentului o listă cu 54 de semnături în susținerea Marianei Durleșteanu.

În aceeși zi, președinta Maia Sandu a desfășurat consultări cu fracțiunile parlamentare, iar ulteior a refuzat să o desemneze pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier, punând la îndoială integritatea anumitor deputați care au semnat în susținerea acesteia. Șefa statului a anunțat că o desemnează, repetat, la funcția de prim-ministru, pe Natalia Gavrilița.

PSRM a criticat decizia și a atacat decretul semnat de președinte la Curtea Constituțională.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: