Curtea de Apel a decis reducerea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului până la 12, de la 41 (DOC)
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel a decis reducerea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului până la 12, de la 41 (DOC)

Numărul secțiilor de votare constituite pentru alegătorii din regiunea Transnistreană urmează a fi redus de la 41 – la 12. Hotărârea a fost pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, pe 8 iulie. Judecătorii au admis integral contestația depusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.

„Se anulează parțial actul administrativ normativ în partea anexei de la punctul 1 din Hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr.4965 din 05 iunie 2021 cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, modificată prin Hotărârea nr.4999 pentru modificarea anexei la hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr.4965 din 5 iunie 2021 cu
privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, în partea ce depășește numărul de 12 secții de votare”, se arată în hotărârea judecătorilor.

Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Cererea de recurs poate fi depusă în termen de o zi de la pronunțarea dispozitivului hotărârii la Curtea de Apel Chișinău.

***

Pe 15 iunie, CEC a dispus organizarea a 41 de secții de votare distincte pentru alegătorii din stânga Nistrului (Transnistria).

Conform datelor oficiale din Registrul de Stat al Alegătorilor, în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale de la Chișinău, sunt înregistrați peste 258 mii cetățeni cu drept de vot ai Republicii Moldova.

Anterior, Curtea de Apel a anulat decizia de a se deschide alte trei secții în localități controlate de autoritățile transnistrene, iar CEC s-a conformat. Platforma DA și alte partide pro-europene au exprimat îngrijorări că secțiile de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului pot fi folosite pentru fraude electorale în favoarea unor partide pro-ruse, inclusiv prin transportarea organizată la vot.

Document by Анна Выприцких on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: