Curtea de Apel a respins solicitarea Partidului „Congresul Civic” de a exclude AUR din cursa electorală (DOC)
Full Article 1 minutes read

Curtea de Apel a respins solicitarea Partidului „Congresul Civic” de a exclude AUR din cursa electorală (DOC)

Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea Partidului „Congresul Civic” privind eliminarea din cursa electorală a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). O decizie în acest sens a fost luată marți, 8 iunie.

Partidul „Congresul Civic” susține că „există camuflarea blocului electoral într-un singur partid”. În sprijinul acestei idei, „Congresul Civic” notează că pe listele AUR se regăsesc lideri ale altor formațiuni politice. Este vorba despre Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă.

Pe de altă parte, în decizia Curții se arată că „Valeriu Munteanu şi Dorin Chirtoacă, candidaţii de la poziţiile nr. 3 şi 4 din lista partidului înregistrat prin hotărârea contestată, la care se referă reclamantul, au prezentat acte doveditoare care confirmă încetarea calităţii de membru al unui alt partid şi aderarea acestora la Partidului Politic Alianţa pentru Unirea Românilor”.

Drept urmare, Curtea de Apel a declarat inadmisibilă cererea Partidului „Congresul Civic”.

 

Dosarul nr. 3-79/21 by Maxim Stratan on Scribd

Comisia Electorală Centrală a înregistrat, în ședința din 4 iunie, Partidul „Alianța pentru Unirea Românilor” în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate. În fruntea listei este Victoria Grosu-Vremeș, o unionistă stabilită la Roma.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: