Curtea de Conturi a inițiat verificarea cheltuielilor și investițiilor efectuate de Moldovagaz
Full Article 2 minutes read

Curtea de Conturi a inițiat verificarea cheltuielilor și investițiilor efectuate de Moldovagaz

Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale. Potrivit unui comunicat publicat pe 11 ianuarie, acțiunea are drept scop verificarea conformități cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite.

Misiunea de audit a fost inițiată de Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) la data de 10 ianuarie curent, după promulgarea Legii nr. 244 din 24.12.2021.

Entitatea principală, supusă auditului, este SA „Moldovagaz”, iar aria auditului cuprinde întreprinderile care practică activitate de transportare, distribuire a gazelor naturale, precum și alte genuri de activitate, fondator al cărora este SA „Moldovagaz”.

„În context, astăzi, 11 ianuarie, la sediul entității auditate a avut loc ședința de inițiere a misiunii de audit, cu participarea echipei de audit și membrilor CCRM, responsabili de audit. Auditul este realizat în conformitate cu Programul de audit al CCRM pe anul 2022, în strictă concordanță cu Standardele internaționale ale organizației de profil INTOSAI”, au precizat reprezentanții instituției.

Conform proiectului de lege adoptat în luna decembrie în lectură finală, raportul de audit va fi prezentat până la 30 noiembrie 2022.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: