„Dacă aveți un apartament în chirie, dumnealui caută”. Alaiba a prezentat noul secretar de stat al Ministerului Economiei, revenit din diaspora
Full Article 2 minutes read

„Dacă aveți un apartament în chirie, dumnealui caută”. Alaiba a prezentat noul secretar de stat al Ministerului Economiei, revenit din diaspora

Mihai Lupașcu este noul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. O decizie în acest sens a fost luată, pe 4 aprilie, de Guvernul de la Chișinău. Ministrul Dumitru Alaiba a precizat că Lupașcu a revenit recent din Franța unde a locuit, studiat și muncit timp de 11 ani. „Dacă aveți cineva un apartament în chirie, dumnealui caută și apartament”, a adăugat ministrul. „Da, vă rog să ajutăm”, a reacționat premierul. 

„A revenit duminică acasă și mă bucur foarte mult că oameni de valoare revin din diasporă și se implică în procesele de reforme ale Guvernului Republicii Moldova. Și dacă aveți cineva un apartament în chirie, dumnealui caută și apartament”, a declarat Alaiba, la ședința Guvernului.

„Da, vă rog să ajutăm. Domnului Lupașcu îi dorim succes și nouă ne dorim succes. Înțeleg că domnul Lupașcu ne va ajuta să promovăm și mai activ agenda de digitalizare într-un mediu securizat, evident”, a comunicat premierul Dorin Recean.

Ministrul Alaiba a menționat că Mihai Lupașcu este expert în tehnologii informaționale și securitate cibernetică. Totodată, Lupașcu a revenit acasă câteva zile în urmă din Franța, unde a locuit, studiat și muncit timp de 11 ani de zile.

„Ultimii șapte ani a lucrat la Ministerul de Interne al Republicii Franceze. Are dublu masterat în Franța – în securitate cibernetică și în afaceri și management european. Chiar dacă a fost departe de țară, Mihai a fost totdeauna activ și implicat, i-a păsat de ce se întâmplă în Moldova. Ne-am cunoscut la primul offline al diasporei din Venezia, încă în 2017 și am rămas buni prieteni, de-a lungul anilor și-a adus aportul la mai multe proiecte și inițiative civice acasă”, a scris Alaiba, pe Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: