Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, MAN-ul lui Ion Ceban nu ar accede în parlament. Sondaj
Full Article 1 minutes read

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, MAN-ul lui Ion Ceban nu ar accede în parlament. Sondaj

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova, în Legislativ ar accede trei partide. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și Partidul „ȘOR”. Cel puțin acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat de WatchDog.md.

Potrivit datelor sondajului, 23,4% ar vota pentru PAS, 22 % ar vota pentru BCS, 18,3% – nu știu, 11,3 % ar vota pentru Partidul „Șor”, iar 9,8% – nu ar participa la alegeri.

Totodată doar 2,9% și-ar da votul pentru Mișcarea Alternativă Națională, 2,2% – Partidul Nostru (PN), 1,8% – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, 1,8% – artidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, 1,5% – alt partid și tot 1,5% au votat pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, MAN-ul lui Ion Ceban nu ar accede în parlament. Sondaj

Menționăm că sondajul a fost realizat în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1001 persoane, cu excepția locuitorilor regiunii din stânga Nistrului. Marja de eroare este plus/minus 3%.

Sondajul a fost finanțat de Uniunea Europeană.

Citește și: Ion Ceban, politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere? Sondaj WatchDog


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: