„Dacă întrebarea este, îmi creez sau nu partid…”. Ce spune Ion Ceban despre lansarea unui nou proiect politic
Full Article 3 minutes read

„Dacă întrebarea este, îmi creez sau nu partid…”. Ce spune Ion Ceban despre lansarea unui nou proiect politic

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, susține că nu își creează propriul partid politic, iar criticile aduse guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) sunt făcute în calitate de cetățean și de edil. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 11 noiembrie a emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, citat de agenția IPN.

La 100 de zile de la învestirea Guvernului PAS, primarul Chișinăului a venit cu un șir de critici la adresa puterii centrale. Totuși, Ion Ceban spune că preocuparea sa de bază este bunăstarea locuitorilor municipiului Chișinău, indiferent de preferințele politice ale acestora.

„Nu sunt atacuri, sunt comentarii la ceea ce se întâmplă. E vorba despre inacțiune, iresponsabilitate și incompetență. În suburbii avem două primării de la PAS, Stăuceni și Băcioi. Investițiile sunt foarte mari acolo și nu fac nicio diferență că sunt de la PAS. Peste 70% din proiectele incluse în programul nostru electoral sunt deja implementate. Vreau să-mi arate Guvernul, Parlamentul, alți colegi, cine a mai realizat în 2 ani 70% din programul electoral?”, a spus Ion Ceban

Ion Ceban susține că nu este critic doar față de actuala componență a cabinetului de miniștri și că ar fi avut o relație tensionată și cu membrii Executivului condus de Ion Chicu. Ceban spune că atacurile sale la adresa guvernării n-ar fi legate de o eventuală implicare în politică. Edilul respinge ideea că ar putea deveni liderul unei formațiuni politice.

„Eu bat la toate ușile, nu mă interesează dacă deschide unul verde, galben sau roșu, mă interesează interesul cetățeanului de rând. Eu am avut probleme serioase cu miniștrii guvernului precedent și cu însuși prim-ministrul, și nu ascund asta. Atât timp cât interesul locuitorului Chișinăului este prejudiciat, nu mă interesează cum te cheamă, eu apăr interesul omului de rând. Nu poate să existe politică în COVID-19, în școală, în transport public. Dacă întrebarea este, îmi creez sau nu partid politic, vă răspund că nu. Mă ocup de prioritățile oamenilor”, a mai spus Ion Ceban.

***

În noiembrie 2019, Ion Ceban și-a suspendat calitatea de membru al Partidului Socialiștilor, după cinci ani de activitate în cadrul formațiunii. Totodată, Ceban și-a suspendat activitatea și din calitate de membru al Comitetului Executiv Politic și al Consiliului Republican al PSRM.

Ion Ceban a ajuns în fotoliul de primar general al Chișinăului, după ce l-a devansat pe contracandidatul său, Andrei Năstase, obținând cu 52,39% din voturile alegătorilor.

Despre rezultatele obținute pe durata a doi ani de mandat, vedeți în reportajul Ceban, la doi ani de mandat. Ce (nu) a reușit să facă? (VIDEO).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: