Datorii de peste 50 mln lei. Patru instalații electrice ale Apă-Canal Chișinău au fost deconectate
Full Article 2 minutes read

Datorii de peste 50 mln lei. Patru instalații electrice ale Apă-Canal Chișinău au fost deconectate

Întreprinderea „Premier Energy” anunță că a deconectat 4 puncte de consum non strategice ale întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”. Se menționează că acțiunea a avut loc pe 5 ianuarie, din cauza unei datorii. 

Reprezentanții „Premier Energy” spun că datoria totală a furnizorului de apă constituie 51 de milioane de lei, din care 18 milioane de lei conform facturilor cu termenul expirat.

Se precizează că întreprinderea a adresat S.A. „Apă-Canal Chișinău”, instituțiilor de stat și administrației publice locale mai multe mesaje cu privire la depășirea situației respective, solicitând identificarea soluțiilor de plată a datoriei acumulate pentru energia electrică consumată.

„Cu regret, starea de lucruri nu s-a schimbat”, comunică întreprinderea.

Reprezentanții Premier Energy mai spun că, în contextul actualei crize din sistemul energetic și din cauza creșterii continue a prețurilor angro la procurarea energiei electrice, furnizorul de energie se confruntă cu dificultăți la colectarea plăților.

„În această situație complicată ÎCS „Premier Energy” nu dispune de suficientă stabilitate financiară pentru a continua să susțină suplimentar SA „Apă-Canal Chișinău””, susțin cei de la Premier Energy.

NM a încercat să contacteze reprezentanții S.A. „Apă-Canal Chișinău” pentru o reacție. Cei din urmă nu ne-au răspuns la apel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: