De azi intră în vigoare noua metodă de susținere a examenelor auto, cu mai puține acte și fără „poligon”
Full Article 2 minutes read

De azi intră în vigoare noua metodă de susținere a examenelor auto, cu mai puține acte și fără „poligon”

Începând cu ziua de astăzi, 10 mai, vor fi puse în aplicare noile prevederi ale Regulamentului privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea și valabilitatea permisului de conducere.

Principalele modificări vizează și desfășurarea probei practice pentru candidații de obținere a permisului de conducere categoria B. Pentru acești candidați, exercițiile din subproba „poligon” vor fi efectuate în condiții de traseu și nu pe poligonul de pe lângă centrele de instruire ale Agenției Servii Publice.

Proba practică trafic va include și elementele subprobei poligon și nu va dura mai mult de 25 de minute.

Candidații pentru obținerea dreptului de a conduce din categoria B vor avea de executat în cadrul probei trafic una din următoarele manevre speciale:

1) menţinerea benzii la deplasarea în marșarier pe o distanță de circa 20 m;

2) întoarcerea vehiculului în sens opus, folosind mersul înainte şi înapoi (1 tentativă din 3 mişcări);

3) încadrarea vehiculului în limitele spațiului de parcare, la intrare sau la ieșire (paralel, oblic sau în unghi drept, prin mers înainte sau înapoi, pe teren plat, 1 tentativă).

Potrivit ASP, candidaţii care până la 8 mai 2022 au susţinut subproba poligon și dețin rezultatul „Admis” nu vor exercita manevrele speciale de conducere.

Cei de la ASP au oferit detalii și despre desfășurarea probelor practice pentru celelalte categorii.

Printre modificările din cadrul Agenției se regăsește și reducerea numărului de documente pe care cetățenii trebuie să le prezinte pe suport de hârtie, atunci când vin să susțină examenele de calificare auto. Astfel, cetățenii vor veni la examenele de calificare auto doar cu buletinele de identitate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: