De câți bani are nevoie Ucraina pentru reconstrucția țării? Estimările Băncii Europene pentru Investiții
Full Article 50 second read

De câți bani are nevoie Ucraina pentru reconstrucția țării? Estimările Băncii Europene pentru Investiții

Ucraina ar putea avea nevoie de până la 1 trilion de euro de ajutor extern pentru a repara pagubele cauzate de invazia rusă, a declarat șeful Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer, relatează BBC.

„Am pus trilionul pentru că am văzut numere în spațiul public pe care le găsesc complet nerealiste când mă uit la amploarea distrugerii”, a spus Hoyer.

Europa va trebui să joace un rol major în acest efort, a avertizat Hoyer la un briefing la Frankfurt.

Liderii UE se întâlnesc joi și vineri la Bruxelles pentru a discuta despre planurile de redresare ale Ucrainei și oferta sa de aderare la Uniunea Europeană.

La mijlocul lunii mai, Comisia Europeană a propus un pachet de ajutoare pentru acoperirea parțială a nevoilor financiare ale Ucrainei, în valoare de aproximativ 5 miliarde de euro pe lună.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: