De ce nu a fost lăsat să intre în Moldova jurnalistul RIA Novosti? Precizările Poliției de Frontieră
Full Article 1 minutes read

De ce nu a fost lăsat să intre în Moldova jurnalistul RIA Novosti? Precizările Poliției de Frontieră

Poliția de Frontieră susține că jurnaliștii ruși care nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova, în ultimele zile, nu au respectat condițiile legale în acest sens. Comentariul a fost oferit pentru NM de către comisarul Raisa Novițchi, șefa Secției relații publice din cadrul instituției.

„La Aeroportul Chișinău au fost cetățeni străini cărora li s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că nu au fost întrunite condițiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, a precizat reprezentanta Poliției de Frontieră.

Amintim că, în ultimele zile, mai mulți jurnaliști ruși nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova. Cel mai recent caz a avut loc pe 1 mai. Corespondentul RIA Novosti Artur Șaihutdinov a fost nevoit să facă cale-ntoarsă spre Istanbul, întrucât momentan curse directe spre Rusia nu sunt efectuate, din care stării de urgență din țară. Jurnalistul rus intenționa să ajungă de la Chișinău în Transnistria, „pentru a reflecta situația din regiune”. Anterior, nu au fost lăsați să intre în Moldova doi jurnaliști ai portalului „Izvestia”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: