VIDEO Un jurnalist RIA Novosti nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un jurnalist RIA Novosti nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

Un jurnalist rus, corespondent al agenției ruse RIA Novosti, nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Pe 1 mai el a ajuns la Aeroportul Internațional Chișinău cu un zbor de la Istanbul, însă a fost nevoit să facă cale-ntoarsă.

Mă aflu în Aeroportul Chișinău. La sosirea de la Istanbul, am fost oprit de către grăniceri la controlul de pașapoarte. S-a efectuat un control suplimentar al lucrurilor mele, al actelor, după care mi s-a refuzat intrarea în R. Moldova. Și-au motivat decizia prin lipsa scrisorii care să confirme înregistrarea la Ministerul de Externe al Moldovei. În prezent sunt în terminalul plecări, aștept să mă îmbarc spre Istanbul”, a relatat Artur Șaihutdinov.

Ulterior, acesta a publicat o nouă adresare video, deja din avion.

Plec spre Istanbul. Pașaportul nu mi-a fost returnat, plicul în care se afla pașaportul meu a fost transmis echipajului aeronavei și mi s-a spus să mă adresez acestoa la aterizarea la Istanbul. Presupun că atunci îmi vor returna pașaportul”, a povestit jurnalistul.

NM a solicitat un comentariu din partea Poliției de Frontieră. Vom reveni cu detalii.

Este al treilea caz înregistrat săptămâna aceasta. Pe 29 aprilie, corespondentul Dumitru Laru și operatorul Victor Țhovrebora de la cotidianul „Izvestia” (Rusia) nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: