„De interzis zborurile din Italia e prematur”. Ce măsuri propune Dodon privind zborurile din zonele afectate de COVID-19
Full Article 2 minutes read

„De interzis zborurile din Italia e prematur”. Ce măsuri propune Dodon privind zborurile din zonele afectate de COVID-19

Republica Moldova nu va suspenda, deocamdată, zborurile din și spre Italia. Informația a fost confirmată de către președintele Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă din 9 martie. Șeful statului a declarat că măsura este prematură, având în vedere că în țară a fost confirmat un singur caz de COVID-19.

„România, de exemplu, a limitat zborurile din țările unde sunt focare, unde sunt multe cazuri. Noi am discutat acest lucru și propunem să examinăm următorul mecanism: de interzis zborurile din Italia sau din alte țări, la această etapă, este prematur. Dar, ținând cont de faptul că România a interzis, ca să nu avem tranzitul prin Moldova a cetățenilor altor țări din zonele afectate, propunem să elaborăm un mecanism ca spre Moldova, din țările în care sunt focare, să se permită doar cetățenilor Republicii Moldova”, a explicat Igor Dodon.

Astfel, șeful statului a anunțat că se examinează posibilitatea ca să fie permis accesul pe teritoriul țării numai a cetățenilor Republicii Moldova care vor să se întoarcă acasă.

Totodată, șeful statului a avut un mesaj și pentru politicieni.

„Încetați să fiți cinici, nu vă dați în spectacole pe Facebook, nu mai jigniți și umiliți cadrele medicale. Medicii riscă cel mai mult acum, împreună cu toți funcționarii de stat. Foști șefi, foști miniștri. Printr-o astfel de atitudine ajungeți să fiți mai nocivi pentru cetățeni decât cei infectați cu coronavirus. Vreți să vă faceți capital politic, faceți pe alte subiecte, nu pe sănătatea cetățenilor. Iar voi încercați să vă faceți dividente plitice. Vreți alegeri anticipate, căderea guvernului? Sunteți siguri în această situație? Este o perioadă care poate să dureze săptămâni, luni întregi. Aveți propuneri – veniți cu aceste propuneri”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că România a interzis, începând de astăzi, toate zborurile din și spre Italia. 

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă din 9 martie, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că, în prezent, în Republica Moldova sunt trei pacienți suspecți de infectare cu COVID-19. Totodată, aceasta a precizat că, timp de o săptămână, au fost transmise în teritoriu peste 10 mii de fișe epidimiologice, iar medicii de familie au sub monitorizare peste 5 mii de persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: