De la 150 până la 3600 lei. Doi șefi de secție de la spitalul din Ialoveni ar fi pretins bani de la pacienți, iar acum au ajuns pe mâna CNA
Full Article 2 minutes read

De la 150 până la 3600 lei. Doi șefi de secție de la spitalul din Ialoveni ar fi pretins bani de la pacienți, iar acum au ajuns pe mâna CNA

Doi șefi de secție din cadrul Spitalului raional Ialoveni sunt bănuiți de comiterea a zeci de episoade de corupere pasivă. Precizările au fost făcute, pe 19 iulie, de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA). Instituția susține că unul dintre bănuiți ar fi pretins și acceptat de la pacienți sume cuprinse între 200 și 3600 de lei per investigație, altul – între 150 și 550 de lei. Ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Doi șefi de secție din cadrul Spitalului raional Ialoveni au fost documentați de CNA și procurorii anticorupție într-o cauză penală de corupere pasivă, în care aceștia sunt bănuiți de perceperea mijloacelor financiare ilicite în zeci de episoade.

„Este vorba despre perceperea unor sume de bani de la pacienți care nu erau reflectate în contabilitatea instituției”, susțin reprezentanții Centrului.

Într-un caz, unul dintre bănuiți este cercetat în pretinderea și acceptarea sistematică a mijloacelor necuvenite de la pacienți pentru urgentarea procesului de efectuare a examenelor medicale, în afara programărilor. Se menționează că pentru aceste servicii, pacienții achitau sume cuprinse între 200 și 3600 de lei per investigație.

„Din materialele acumulate în privința altui bănuit rezultă pretinderea și acceptarea sistematică a mitei pentru urgentarea investigațiilor imagistice și radiologice, sumele neînregistrate în contabilitatea instituției variind între 150 și 550 de lei per pacient”, se arată într-un comunicat al CNA.

Pentru fortificarea probatoriului, au fost autorizate percheziții la birourile de serviciu, domiciliile și automobilele bănuiților. Au fost ridicate sume de bani, în lei și diferită valută, precum și unele registre de evidență relevante anchetei.

Ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: