De mâine Finlanda devine stat membru al NATO. Anunțul lui Jens Stoltenberg
Full Article 1 minutes read

De mâine Finlanda devine stat membru al NATO. Anunțul lui Jens Stoltenberg

Finlanda va deveni, pe 4 aprilie, cel de-al 31-lea stat membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Anunțul a fost făcut, pe 3 aprilie, de către secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează Agerpres

„Este o săptămână istorică. Mâine vom primi Finlanda în NATO, devenind cel de-al 31-lea stat membru al NATO. Vom ridica steagul Finlandei pentru prima dată aici, la sediul NATO”, a declarat Stoltenberg în cadrul conferinței de presă premergătoare reuniunii miniștrilor de externe ai blocului militar, care se va defășura între 4-5 aprilie.

„Va fi o zi bună pentru securitatea Finlandei, pentru securitatea nordică ți pentru NATO ca întreg. Suedia va fi mai în siguranță ca rezultat”, a adăugat Jens Stoltenberg, reamintind că este vorba despre procesul de aderare „cel mai rapid” din istoria recentă a Alianței.

Amintim că Finlanda și Suedia au depus oficial cererile de aderare la NATO pe 18 mai 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: