„De unde a agonisit atâtea averi?” Răspunsul ANI la sesizarea lui Alaiba, privind bunurile deținute de Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

„De unde a agonisit atâtea averi?” Răspunsul ANI la sesizarea lui Alaiba, privind bunurile deținute de Igor Dodon

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) efectuează controlul averii și intereselor președintelui Igor Dodon. Informația a fost confirmată de către reprezentanții instituției, într-o scrisoare oficială expediată de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba. 

Deputatul Dumitru Alaiba îl acuză pe Igor Dodon ar fi obținut dobânzi facilitare la împrumuturi, precum și de faptul că în declarația acestuia privind imobilele deținute ar fi fost depistate neconcordanțe. La fel, parlamentarul susține că președintele țării a mers în vacanțe pe care nu și le poate permite și ar fi obținut cadouri nedeclarate.

„Hoțul Dodon a muncit doar la stat toți 27 de ani, doar în funcții publice, a avut doar salarii din impozitele cetățenilor. De unde a agonisit atâtea averi, atât el cât și familia sa, este un mister. La fel este un mister pentru domnul Stoianoglo ce era, totuși, în acel kuliok pe care i-l înmâna Plahotniuc lui Dodon”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

În răspunsul oferit de către ANI se arată că sesizarea a fost conexată și urmează a fi examinată în cadrul dosarului de control al averii și intereselor personale deja inițiat în privința lui Igor Dodon, iar rezultatul controlului va fi publicat pe site-ul instituției.

Autoritatea Națională de Integritate efectuează controlul averii și intereselor lui Dodon. Atât eu și colegii ne-am…

Posted by Dumitru Alaiba on Monday, 7 September 2020

Precizăm că că deputatul PAS, Dumitru Alaiba a depus, pe 7 august, o sesizare la ANI și Procuratura Generală (PG), pentru a verifica dacă averea declarată de Igor Dodon corespunde declarației sale oficiale. O sesizare similară a fost depusă la ANI și de către deputata PAS Galina Sajin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: