De Ziua Europei, Parlamentul European a susținut acordarea sumei de €145 mln pentru Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

De Ziua Europei, Parlamentul European a susținut acordarea sumei de €145 mln pentru Republica Moldova

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a anunțat pe 9 mai că Parlamentul European a votat asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Potrivit lui, banii vor ajunge în Moldova în a doua parte a acestui an. 

Parlamentul European tocmai a votat asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Decizia a fost adoptată cu 561 de voturi pentru, 43 împotrivă și 20 de abțineri, ceea ce arată, din nou, că Parlamentul European este unit în a ajuta Republica Moldova”, a menționat europarlamentarul, pe Facebook.

Mureșan a adăugat că „era esențial ca noua asistență să fie aprobată fără întârziere pentru ca banii să ajungă cât mai repede în Republica Moldova, în a doua parte a acestui an”.

Europarlamentarul a mai spus că UE trebuie să continue și să crească sprijinul pentru autoritățile de la Chișinău.

„Numai ajutând Republica Moldova să rămână stabilă și să continue integrarea europeană, putem garanta siguranța la granițele noastre și în interiorul Uniunii Europene”, a conchis el.

***

În martie 2023, Mureșan declara că „Moldova are nevoie urgentă de această asistență macrofinanciară pentru a-și asigura stabilitatea economică și pentru a lua noi măsuri de sprijin pentru oameni”. „Prin adoptarea la timp a asistenței macrofinanciare în Parlamentul European, ne vom asigura că banii vor ajunge în Moldova până la finalul anului, în două tranșe ce vor fi virate în trimestrele 3 și 4 din 2023”, adăuga Mureșan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: