De Ziua Independenței Ucrainei, Lukașenko le-a dorit ucrainenilor să fie mai toleranți
Full Article 2 minutes read

De Ziua Independenței Ucrainei, Lukașenko le-a dorit ucrainenilor să fie mai toleranți

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a felicitat poporul ucrainean cu Ziua Independenței și a spus că „contradicțiile de astăzi” nu vor distruge relațiile de bună vecinătate. Totodată, el le-a dorit ucrainenilor „cer pașnic și toleranță în restabilirea unei vieți decente”.

„Sunt convins că contradicțiile de astăzi nu vot distruge temelia veche de secole ale relațiilor sincere de bună vecinătate dintre popoarele celor două țări”, se arată în felicitarea lui Lukașenko.

„Belarus va continua să susțină păstrarea armoniei, a dezvoltării unor contacte prietenoase care se respectă reciproc la toate nivelurile”, a mai declarat Lukașenko, potrivit serviciului său de presă.

Totodată, președintele Belarusului le-a urat ucrainenilor „un cer pașnic, toleranță, curaj și succes în restabilirea unei vieți decente”.

Amintim, în iunie curent, Alexandr Lukașenko a menționat că războiul din Ucraina este „începutul unei mari redistribuiri a lumii, în care statele mici vor avea de suferit”.

„Nimeni nu știe cum se va sfârși acolo (nr. în Ucraina). Ceea ce se întâmplă în Ucraina este începutul. Acesta este unul dintre elementele marii reîmpărțiri a lumii. Se vor sparge, se vor prăbuși. Micile state vor avea de suferit”, a spus Lukașenko.

De menționat că în fiecare an, pe 24 august, poporul ucrainean celebrează Ziua Independenței. Totodată, anul acesta, pe 24 august, se împlinesc șase luni de la începutul războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: