Debit mare de apă, la Chișinău: troleibuzele circulă cu întârziere sau sunt redirecționate. Meteorologii au emis și cod galben de intensificări ale vântului
Full Article 3 minutes read

Debit mare de apă, la Chișinău: troleibuzele circulă cu întârziere sau sunt redirecționate. Meteorologii au emis și cod galben de intensificări ale vântului

Avertizare meteorologică pentru ziua de 12 noiembrie. S-a anunțat cod galben de intensificări ale vântului, până la ora 13:00. Primăria Chișinău a îndemnat locuitorii capitalei să evite deplasarea în preajma arborilor bătrâni și a șantierelor de construcție, iar șoferii – să nu parcheze mașinile sub copaci și să evite zonele cu risc de inundații. Pe lângă codul galben de intensificări ale vântului, în capitală se înregistrează ploi abundente. Astfel este afectată‌ circulaț‌ia troleibuzelor. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a emis cod galben de intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă pentru ziua de 12 noiembrie, începându cu ora 03:00 până la 13:00.

În intervalul menționat se prevăd intensificări ale vântului vestic în rafale de până la 15-20 m/s”, au menționat reprezentanții Serviciului.

Debit mare de apă, la Chișinău: troleibuzele circulă cu întârziere sau sunt redirecționate. Meteorologii au emis și cod galben de intensificări ale vântului

meteo.md

Potrivit meteorologilor, pe timp de cod galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase.

Fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice”, se arată într-o explicație a Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

În dimineața zilei de 12 noiembrie, Primăria municipiului Chișinău a făcut apel la locutorii și oaspeții capitalei – „să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale”.

Cetățenii sunt îndemnați să fie atenți, dar și să îi supravegheze pe cei mici. Să evite deplasarea în preajma arborilor bătrâni și a șantierelor de construcție. De asemenea, automobiliștii sunt chemați să nu parcheze mașinile sub copaci și să evite zonele cu risc de inundații. Serviciile municipale vor monitoriza situația și vor interveni la necesitate. În caz de situații problematice, sunați la Dispeceratul central municipal: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04″, au comunicat autoritățile capitalei.

În același timp, reprezentanții Primăriei au menționat că din cauza condiț‌iilor meteorologice actuale, este afectată‌ circulaț‌ia troleibuzelor.

Astfel, ca urmare a debitului mare de apă, unele rute de troleibuz, atestă‌ întârzieri de la orarul stabilit sau sunt redirecționate. Rutele nr. 5, 8, 21, 23 și 34 circulă până la Parcul Alunelul. Rutele nr. 1, 22 şi 38 sunt redirecționate pe str. V. Belinski – V. Lupu – A. Șciusev (tur/retur)”, se arată într-un mesaj al Primăriei capitalei.

UPDATE 09.35: Primăria Chișinău a anunțat că a fost restabilită circulația troleibuzelor: „Rutele circulă conform itinerarelor și orarelor stabilite”.

***

Menționăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat zilele trecute că „duminică, din cauza unui ciclon sudic, ploile vor crește în intensitate, iar la începutul săptămânii viitoare ele vor înceta”. „Vântul va sufla din sud-est cu trecere din vest slab la moderat, duminică devenind mai agitat. (…) Duminică și luni, temperaturile vor scădea de la +3..+8ºC până la -2..+3ºC. Maxima zilei duminică și luni va oscila între +7..+13ºC”, precizau meterologii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: