„Declarații false și iresponsabile”. Maia Sandu respinge acuzațiile procurorului general
Full Article 2 minutes read

„Declarații false și iresponsabile”. Maia Sandu respinge acuzațiile procurorului general

Președinta țării Maia Sandu respinge acuzațiile lansate pe 19 august de procurorul general Alexandr Stoianoglo. Într-o declarație pentru presă, șefa statului le-a calificat drept „false și iresponsabile”.

„Declarațiile făcute astăzi de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, sunt false și iresponsabile. La ședința CSS din 10 august s-a discutat despre faptul că membrii a două grupări criminale, implicați în cazuri mari de corupție, părăsesc nestingherit țara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în Moldova, ca să fie trași la răspundere. Nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, așa cum dezinformează Procurorul General. Înainte să facă declarații, dl Stoianoglo ar fi trebuit să consulte procesul-verbal al acelei ședințe la care el, apropo, nu a găsit de cuviință să se prezinte”, a menționat președinta țării.

Șefa statului a menționat că i-a cerut procurorului general doar să aplice legea și să investigheze, înainte de toate, cazurile de mare corupție.

„De fiecare dată, Alexandr Stoianoglo a venit cu justificări pentru lipsa de rezultate. Prin declarațiile de azi, actualul Procuror General face front comun cu penalii, devenind instrument și complice în același timp, și își trădează frica față de acțiunile noii guvernări de curățare a sistemului. Nici dl Stoianoglo, nici corupții pe care încearcă să îi protejeze acesta nu vor putea opri cea mai importantă reformă de care are nevoie țara – curățarea sistemului judecătoresc și cel al procuraturii de influența grupărilor corupte”, a conchis Maia Sandu.

Reacția vine după ce, în cadrul conferinței de presă din 19 august, procurorul general acuzat-o pe președinta țării Maia Sandu că ar fi cerut Procuraturii să inițieze dosare penale pe numele lui Igor Dodon, Zinaida Grecianîi și Vladimir Voronin. S-ar fi întîmplat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate. Președinția nu a venit până acum cu o reacție la acest subiect, deși NM a solicitat un comentariu.

Partidul Socialiștilor a publicat o declarație în care solicită Președinției să publice stenograma ședinței respective.

De asemenea, socialiștii au anunțat că juriștii formațiunii pregătesc adresări către mai multe instituții internaționale în materie de drept și de respectare a democrației și supremației statului de drept, pentru a „sesiza gravele încălcări și abuzuri din partea actualei guvernări”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: