Deficitul bugetar în 2021 va ajunge la 14 miliarde de lei. Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege
Full Article 1 minutes read

Deficitul bugetar în 2021 va ajunge la 14 miliarde de lei. Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege

Guvernul a publicat proiectul de buget pentru 2021. Potrivit documentului, deficitul bugetului de stat se va ridica la aproape 14 miliarde de lei.

Potrivit proiectului ministerului Finanțelor, anul viitor veniturile bugetare se vor ridica la 41,4 miliarde de lei. În același timp, cheltuielile vor crește la aproape 55,4 miliarde de lei. Astfel, deficitul bugetului de stat se va ridica la 13,9 miliarde de lei.

Bugetul asigurărilor sociale în 2021 se va ridica la 9,7 miliarde lei, iar fondul asigurărilor obligatorii de sănătate – mai mult de 5,8 miliarde lei. Pentru bugetele locale, ministerul Finanțelor a furnizat o sumă de aproape 13,8 miliarde de lei. Guvernul a alocat 70 de milioane de lei pentru programul Prima casă.

Autoritățile intenționează să cheltuiască 900 de milioane de lei pentru programul de reparații rutiere. Guvernul a planificat 1,1 miliarde de lei pentru fondul de dezvoltare agricolă și 220 de milioane de lei pentru fondul de dezvoltare regională.

Alți 59 de milioane de lei vor fi plătiți pentru plata aderării Moldovei la diferite organizații. Fondul de rezervă și fondul de intervenție guvernamental – 170 milioane de lei fiecare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: