Deltacron – o nouă variantă a cornonavirusului descoperită în Cipru
Full Article 2 minutes read

Deltacron – o nouă variantă a cornonavirusului descoperită în Cipru

O tulpină de Covid-19 care combină varianta Delta și Omicron a fost depistată în Cipru. Informația a fost dezvăluită de Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru și șeful Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară, scrie Bloomberg. Descoperirea a fost numită „deltacron” datorită identificării asemănărilor genetice dintre cele două tulpini.

„În prezent există co-infecții cu Omicron și Delta și am găsit această tulpină care este o combinație a acestor două”, a spus Kostrikis într-un interviu pentru Sigma TV.

Kostrikis și echipa sa au identificat 25 de astfel de cazuri, iar analiza statistică arată că frecvența relativă a infecției combinate este mai mare în rândul pacienților internați din cauza Covid-19, în comparație cu pacienții care nu sunt internați. Probele celor 25 de cazuri deltacron au fost trimise la GISAID, baza de date internațională care urmărește modificările virusului, pe 7 ianuarie.

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică, mai contagioasă sau dacă va prevala asupra Deltei și a Omicronilui” a spus el.

La începutului lunii ianuarie, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” – infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal. Era vorba despre o femeie nevaccinată, care născuse recent, scrie digi24.ro. Ministerul israelian al Sănătăţii studiază acest caz pentru a vedea dacă ar putea provoca boli mai grave.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: