Deputat PAS: Noul Cabinet de miniștri o să aibă și mai mulți tehnocrați decât a avut Guvernul Gavrilița
Full Article 3 minutes read

Deputat PAS: Noul Cabinet de miniștri o să aibă și mai mulți tehnocrați decât a avut Guvernul Gavrilița

Până pe 16 februarie noul Guvern, în frunte cu Dorin Recean, urmează să vină în Parlament să ceară votul deputaților. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA.

Parlamentarul a declarat că în noul Executiv se vor regăsi mai mulți miniștri noi, pe unele domenii discutându-se chiar două sau trei candidaturi.

„Noul guvern va avea, în linii generale, mai mulți miniștri noi, pe anumite domenii se discută chiar două sau trei candidaturi. Există o concurență. Membrii PAS nu vor fi majoritatea în acest guvern, în mare parte tehnocrați vor fi în noul Guvern. Practic doar câteva persoane – este Vladimir Bolea, care este membru de partid și mai vedem, dar, în linii generale acest guvern nu va avea o coloratură politică, va fi mai mult un guvern de tehnocrați. Apropo, și Guvernul Natalia Gavrilița a avut mai mult tehnocrați decât membri de partid. Iar această nouă componență ar putea să aibă și mai mulți tehnocrați decât a avut Guvernul Gavrilița”, a menționat Lilian Carp.

Deputatul a declarat că cel târziu până joi noul Guvern urmează să vină în Parlament să ceară votul deputaților.

„Sigur săptămâna aceasta va fi votat noul Guvern, problema este când va fi votat, întro zi – două cel mult, cel târziu joi va fi votat. Dorin Recean încearcă cât mai repede să-și formeze această echipă, să vină în Parlament, să-și prezinte programul de guvernare și urmează în câteva zile să fie votat. Obiectivul este într-o zi, două să fie votat acest guvern”, a precizat Lilian Carp.

Întrebat de ce a fost necesară resetarea garniturii guvernamentale, deputatul a spus că: „Schimbarea Guvernului este o asumare a Președinției. În primul rând pentru a da un nou imbold în procesul de integrare europeană a R. Moldova, se simțea cumva necesitatea de a face anumite modificări și gestionarea crizelor care sunt, dar și de a da un nou imbold, în primul rând, în promovarea acelor modificări legislative care ar duce R. Moldova mai aproape de integrarea europeană”.

Amintim că, pe 12 februarie, deputatul PAS Radu Marian a declarat că o mare parte din miniștrii Guvernului Gavrilița se vor regăsi în componența propusă de Dorin Recean.

„Fundamentul noului guvern o să fie echipa care este acum. Noi vrem să continuăm lucrurile care au început și să le accelerăm. O parte, o mare parte din miniștrii actuali o să se regăsească și în noua guvernare”, a declarat Marian.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: