Deputat PAS, reacție la mitingul „Mișcării pentru popor”: Nu vom tolera comportamentul violent al grupării Șor
Full Article 2 minutes read

Deputat PAS, reacție la mitingul „Mișcării pentru popor”: Nu vom tolera comportamentul violent al grupării Șor

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a venit cu o reacție la protestul desfășurat, în centrul capitalei, de către  „Mișcarea pentru popor”, din care face parte inclusiv Partidul „Șor”. Oficialul a declarat că autoritățile nu vor tolera destabilizarea țării de către grupurile criminale, dirijate de Kremlin.

„Încercările de a bloca drumurile principale ale țării și comportamentul violent al membrilor grupării Șor nu vor fi tolerate de autorități. Nu vom admite destabilizarea țării de către grupările criminale locale dirijate de Kremlin. Instituțiile statului acționează dur și hotărât pentru asigurarea liniștii”, a scris deputatul, pe Facebook.

Amintim că, pe 28 februarie, „Mișcarea pentru popor”, din care face parte și Partidul „ȘOR” a organizat un miting.

În după amiaza zilei, zeci de microbuze și autobuze, care transportau manifestanții, au staționat la Stăuceni, în apropiere de Chișinău. Poliția nu a lăsat să treacă câteva vehicule, pe motiv că starea tehnică a acestora prezinta pericol. Totodată, oamenii legii au subliniat că mijloacelor de transport care corespund cerințelor tehnice le-a fost permisă deplasarea, doar că pasagerii au refuzat, condiționând Poliția să fie lăsate să treacă toate mașinile. În continuare, protestatarii au ieșit din mijloacele de transport, blocând drumurile. La un moment dat, unii participanți au propus să meargă pe jos la Chișinău. Majoritatea însă a renunțat la idee și s-a întors în autobuze.

De asemenea, în timpul manifestației a avut loc o altercație între forțele de ordine și un protestatar. Cel din urmă a încercat  să forțeze cordonul de poliție, care nu permite manifestanților să intre în Piața Marii Adunări Naționale.

Menționăm că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție la manifestația organizată de „Mișcarea pentru popor”. Purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare Adriana Vlas a calificat mitingul drept acțiuni menite să provoace destabilizare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: