Deputați atât în România, cât și în R. Moldova. Propunerea unui senator român la ședință comună de la Pitești
Full Article 2 minutes read

Deputați atât în România, cât și în R. Moldova. Propunerea unui senator român la ședință comună de la Pitești

Vicepreședintele Senatului României Robert Cazanciuc a propus ca un parlamentar sau senator român să fie ales în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și viceversa. Ideea a fost lansată la întâlnirea, din 20 ianuarie, a Comisiilor juridice din Republica Moldova și România, care a avut loc în județul Argeș. 

„Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului”, comunică oficialul român.

„Am propus o temă de reflecție pentru momentul unei revizuiri constituționale în România sau Republica Moldova – alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova și, evident, viceversa”, a comunicat Robert Cazanciuc, pe Facebook.

El a mai spus că delegații comisiilor juridice din Senatul României și din Republica Moldova au dezbătut, la Pitești, aspecte legate de reforma justiției, dar și educația juridică în școli.

„Poate și pentru un viitor nu foarte îndepărtat, parlamentarii au discutat și despre compatibilizarea profesiilor juridice din România și Republica Moldova”, a comunicat oficialul român.

La rândul ei, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități Olesea Stamate spune că a discutat cu parlamentarii români „subiecte foarte practice”.

Printre acestea sunt asigurarea liberei circulații profesionale a profesiilor juridice, implementarea proiectului de educație juridică în școală și ajutorul României în racordarea legislației noastre la legislația UE.

„Le mulțumim colegilor din Senatul României pentru invitație și colaborarea frumoasă și productivă. Avem ce învăța unii de la ceilalți”, a conchis deputata.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: