Parlamentul se va întruni, luni, în ședință. Vor examina ridicarea imunității a doi deputați
Full Article 2 minutes read

Parlamentul se va întruni, luni, în ședință. Vor examina ridicarea imunității a doi deputați

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Dinu Plîngău și Liviu Vovc au anunțat că parlamentul se va întruni în ședință plenară luni, 22 martie. Potrivit lui Plîngău, în cadrul ședinței, deputații vor discuta despre ridicarea imunității deputaților din Partidul „ȘOR” – Petru Jardan și Denis Ulanov. Serviciul de presă al parlamentului nu a publicat deocamdată agenta ședinței.

„Suntem anunțați că mâine la 15:00 se convoacă ședința plenară a Parlamentului. Ordinea de zi nu e anunțată, va fi cunoscută abia mâine. În timp ce unii savurează această zi frumoasă de duminică, undeva, cineva negociază. Cine cu cine și care e obiectul negocierilor ne va fi clar tot mâine”,a scris Vovc pe Facebook.

Între timp, Plîngău a precizat că deputații vor analiza problema ridicării imunității a doi deputați.

„Mâine, la ora 15.00 va avea loc ședința plenară a Parlamentului. Printre subiecte va fi și ridicarea imunității celor doi deputați. Tot mâine, Curtea Constituțională urmează să decidă dacă decretul de desemnare a domnului Igor Grosu la funcția de premier este constituțional. Imunitatea va fi ridicată. Premier sau nepremier, asta-i altă întrebare, la care vom primi răspuns mâine”, a scris Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Amintim că procurorul general a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat sâmbătă, 20 martie, cererea procurorului general, iar duminică urmează să se convoace Biroul permanent al parlamentului.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este cercetat sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

În cazul lui Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: