VIDEO Deputații moldoveni au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina
Full Article 2 minutes read

VIDEO Deputații moldoveni au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova, la începutul ședinței plenare de astăzi, au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

„Cel mai tragic este că războiul aduce jertfe de oameni nevinovați. Poporul nostru întotdeauna a fost și va fi alături de cei care sunt în nenorocire. Urmărim cu mare atenție, cu îngrijorare și cu durere în suflet ceea ce se întâmplă în Ucraina și vom face tot ce putem, ca țară, ca oameni, să ajutăm sinistrații”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu.

Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Comitetul ONU pentru Drepturile Omului, de la începutul războiului, în Ucraina au murit cel puțin 691 de civili, inclusiv 48 de copii.

Datele Procuraturii Generale ale Ucrainei arată, însă, că cel puțin 97 de copii au murit în Ucraina din cauza conflictului militar. În același timp, Kievul susține că circa 14 000 de militari ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei în Ucraina.

NM recomandă cititorilor să trateze cu rezervă datele privind pierderile înregistrate, prezentate de părțile implicate în conflict, pe timp de război.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: