UPDATE Ce spune deputatul independent Alexandru Olenic, despre faptul că ar fi suspect de infectare cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

UPDATE Ce spune deputatul independent Alexandru Olenic, despre faptul că ar fi suspect de infectare cu COVID-19

Deputatul independent Alexandru Olenic ar fi suspect de infectare cu COVID-19 și se află în autoizolare. Declarația a fost făcută de către judecătoarea Curții Constituționale, Liuba Șova, în cadrul ședinței din 13 aprilie, în care este examinată constituționalitatea legii privind angajarea răspunderii guvernului în fața parlamentului. Contactat de NM, parlamentarul a confirmat că s-a autoizolat pentru două săptămâni, invocând motive personale.

„Eu nu am auzit când doamna judecătoare a spus așa ceva. Eu privesc live ședința. Anunțul a fost despre lipsa mea la ședință. Eu sunt bine, dar mă aflu de o săptămână în autoizolare pentru două săptămâni. Este o acțiune de disciplină personală, necesară pentru a depăși o situație despre care nu doresc să intru în detalii”, a precizat deputatul Alexandru Oleinic, contactat de NM.

Menționcăm că Alexandru Oleinic este unul dintre cei patru deputați care au depus sesizări la Curtea Constituțională în legătură cu legea respectivă. Acesta nu s-a prezentat, însă la ședință, deși fusese citat, iar judecătoarea Liuba Șova a explicat motivul pentru care acesta lipsește.

Pe 7 aprilie, deputata Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, a anunțat că un angajat al secretariatului parlamentului Republicii Moldova a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Amintim că joi, 9 aprilie, Curtea Constituțională a decis să suspende legea prin care Executivul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului și în care se conțin mai multe măsuri sociale și economice în contextul stării de urgență provocate de COVID-19.

În aceste momente, judecătorii examinează fondul cauzei.

Președintele CC, Vladimir Țurcan, nu participă la examinarea cauzei. El a luat această decizie din proprie inițiativă, „pentru înlăturarea oricăror interpretări și aluzii”, după cum a argumentat însuși Țurcan.

Cu câteva ore înainte de ședință, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a cerut recuzarea judecătorului Vladimir Țurcan. Asta după ce, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 10 aprilie, Igor Dodon a afirmat că l-a sunat pe Vladimir Țurcan după decizia Curții Constituționale de a suspenda legea asupra căreia guvernul și-a asumat răspunderea, iar acesta l-a informat că patru judecători au votat în favoarea acestei hotărâri.

„Eu l-am sunat pe dl Țurcan, să-l întreb ce s-a întâmplat. Înțeleg că 4 membri au votat pentru suspendarea acestei legi. Dl Țurcanu a avut opinie separată”, a precizat șeful statului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: