Coronavirusul a ajuns în parlament. Un angajat al secretariarului legislativului a fost testat pozitiv
Full Article 2 minutes read

Coronavirusul a ajuns în parlament. Un angajat al secretariarului legislativului a fost testat pozitiv

Un angajat al secretariatului parlamentului Republicii Moldova a fost testat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată de către deputata Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Potrivit parlamentarei, acesta este motivul real pentru care coaliția de guvernare nu a participat la ședința legislativului în care guvernul urma să prezinte legea pentru care și-a asumat răspunderea.

Arina Spătaru a făcut referire la un mesaj „sec” pe care deputații l-ar fi primit din partea secretarului general al parlamentului, Adrian Albu.

Potrivit surselor NM, mesajul pe care l-au primit deputații este acesta:

„Stimați membri a Biroului Permanent, cu părere de rău vă informez că un angajat al Secretariatului (Comisia politică externă) a fost confirmat cu COVID-19. Ultima apariție a acestuia în sediul Parlamentului a fost pe 25 martie. Am stabilit cercul care a fost în contact cu el și am rugat să se autoizoleze. În caz de apariție a datelor suplimentare, vă voi informa”, se arată în mesaj.

Deputata Platformei DA a mai spus că fostul ministru al Sănătății și actual deputată a Partidului Democrat Ruxanda Glavan ar fi spus că nu a venit la ședință ca să nu riște să se infecteze și să își expună colegii și familia.

Ultima dată, parlamentul s-a întrunit în ședință plenară pe data de 2 aprilie.

La o lună de la confirmarea primului caz de COVID-19 din Republica Moldova, în țara noastră sunt înregistrate 1056 de îmbolnăviri, 22 de decese și 40 de însănătoșiri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: