poliția capitalei

Detalii noi despre accidentul de pe șoseaua Muncești. Șoferul era beat

Poliția capitalei a publicat mai multe detalii despre accidentul care s-a produs în noaptea de 12 februarie pe șoseaua Muncești din sectorul Botanica. Pasagerul care a murit avea 33 de ani și nu 25, cum s-a anunțat inițial. Mai mult, șoferul mașinii era în stare de ebrietate.

Dispeceratul Direcției de Poliţie a mun. Chișinău a fost sesizat în noaptea de 12 februarie, în jurul orei 02:15 min, prin intermediul serviciului 112, să intervină la documentarea unui accident rutier produs pe șos. Muncești, unde automobil de marca BMW, s-a tamponat în obstacol (pilon electric) iar pasagerul a rămas blocat.

La fața locului s-au deplasat angajații Serviciului urmărire penală accidente rutiere din cadrul DP mun. Chișinău și angajații IGSU, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul documentării, polițiștii au stabilit că automobilul BMW era condus de un bărbat de 25 de ani, originar din Sîngera.

Acesta se deplasa cu viteză excesivă, iar la un moment dat, a pierdut controlul asupra volanului. Mașina a derapat de pe traseu, tamponându-se într-un pilon electric. Pasagerul care se afla în interior, un bărbat de 33 de ani, a decedat.

Conducătorul auto a fost supus testului alcoolscopic, care a arătat o concentrație de alcool de 0,55 mg/l.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport.

Tânărul a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Acesta riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: