„Deteriorează relația dintre administrația locală și cetățeni”. Reacția Guvernului după ce Ceban i-a numit „prostălani” pe cei care au criticat activitatea Primăriei Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Deteriorează relația dintre administrația locală și cetățeni”. Reacția Guvernului după ce Ceban i-a numit „prostălani” pe cei care au criticat activitatea Primăriei Chișinău

Calificativele disprețuitoare atribuite de primarul municipiului Chișinăului, Ion Ceban, chișinăuienilor care s-au arătat nemulțumiți de felul în care autoritățile orașului au gestionat ninsorile abundente din ajun strică relațiile dintre administrația locală și cetățeni. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, pe 9 ianuarie, după ce Ceban a numit criticii „prostălani”.

În primul rând, sunt nevoit să constat că toate calificativele disprețuitoare din partea primarului în adresa cetățenilor care-și exprimă nemulțumirea în legătură cu modul de gestionare ineficientă a intemperiei deteriorează relația dintre administrația locală și cetățeni. Menținerea unui ton respectuos față de toți participanții la discuția publică este crucială pentru consolidarea încrederii cetățenilor. Fie că vorbim de autorități locale sau centrale”, a spus Vodă.

Reprezentatul Executivului s-a referit și la reproșurile edilului capitalei referitor la faptul că instituțiile din subordinea statului, în special armata, nu ar fi ajutat la gestionarea intemperiei.

Aici vorbim pe fapte, în lipsa unor solicitări formale de ajutor din partea Primăriei Chișinău, polițiștii, salvatorii, carabinierii, medicii și alți angajați ai statului au ajutat toți cetățenii care s-au aflat în dificultate pe întreg teritoriul țării, inclusiv la Chișinău. Despre aceasta primarul general poate afla în comunicarea publică transparentă și desfășurată a autorităților centrale de la constituirea Centrului de dirijare a situațiilor excepționale. Este esențial spre binele comunității, ca politicienii să recunoască greșelile, să nu dezinformeze opinia publică și să nu să se plaseze în centrul atenției în perioade de criză”, a menționat el.

Precizăm că, astăzi, în cadrul ședinței serviciilor municipale, Ion Ceban a comentat criticile în adresa serviciilor Primăriei Chișinău pentru felul în care au intervenit după ninsorile abundente din ajun. Edilul a numit criticii „prostălani” și a mulțumit angajaților pentru intervenția promptă. „Se face maximum cu oamenii pe care îi avem”, a declarat Ceban. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: