Răspunsul lui Ceban pentru criticii în adresa activității Primăriei: „Tot felul de prostălani îndrugă verzi și uscate”
Full Article 2 minutes read

Răspunsul lui Ceban pentru criticii în adresa activității Primăriei: „Tot felul de prostălani îndrugă verzi și uscate”

Primarul capitalei, Ion Ceban, a comentat criticile în adresa serviciilor Primăriei Chișinău pentru felul în care au intervenit după ninsorile abundente din ajun. Edilul a numit criticii „prostălani” și a mulțumit angajaților pentru intervenția promptă. „Se face maximum cu oamenii pe care îi avem”, a declarat Ceban în ședința serviciilor municipale din 9 ianuarie.  

„Vreau să mulțumesc sincer tuturor celor implicați. Noi nu avem armată, noi nu avem poliție, mă refer la municipiul Chișinău. Muncesc lucrătorii care sunt în ture obișnuite de dimineața și până seara. Văd tot felul de prostălani care comentează acum pe spațiul public diferite lucruri și îndrugă verzi și uscate, începând cu foști primari pe care îi prindea zăpada pe neprins de veste pe la 15 ianuarie și terminând cu alți experți care stau pe sobă și joacă belot (nr. red: joc de cărți). Repet, sunt oameni vii, care lucrează în ture. Se face maximum cu oamenii pe care îi avem”, a declarat Ion Ceban.

Precizăm că primarul de Chișinău a anunțat în dimineața zilei de 9 ianuarie că angajații  continuă să muncească la deszăpezirea străzilor și trotuarelor, curților de bloc, acceselor, străzilor secundare, în stații și spre suburbii. Edilul a avertizat că continuă să se circule în condiții de iarnă și a rugat cetățenii să evite „unele străzi”.

În ședința debutul ședinței servciilor primăriei, care a început la ora 11:00, Ceban a anunțat că situația este „mult mai bună în teren”, în ceea ce privește trotuarele și traseele de bază. „Mai avem de muncit pe drumurile secundare”, a precizat edilul.

Amintim că în dimineața zilei a fost reluată circulația transportului public din capitală, după ce aceasta a fost suspendată pe 8 ianuarie, din cauza condițiilor meteorologice. RTEC a avertizat, totuși, că ar putea fi înregistrate întârzieri, staționări sau redirecționări.

Moldova se află în prezent sub Cod galben de schimbare bruscă a vremii. Meteorologii au reactualizat codul pe 8 ianuarie, după ce, anterior, a fost emis cod portocaliu. Până pe 11 ianuarie, în toată țara se așteaptă temperaturi între -10 și -15 grade Celsius, ninsori, viscol și ghețuș.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: