Diana Scobioală a fost aleasă în funcția de judecătoare CEDO din partea Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Diana Scobioală a fost aleasă în funcția de judecătoare CEDO din partea Republicii Moldova

Diana Scobioală a fost aleasă de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) în calitate de judecătoare CtEDO. Informația a fost făcută publică pe 28 septembrie. Împreună cu Vladimir Grosu, aceasta fusese recomandată la APCE de către Comitetul pentru alegerea judecătorilor CtEDO.Listele cu candidații mai multor țări au fost evaluate la Paris în perioada 16-17 septembrie. 

Diana Scobioala este directoarea Institutului Național al Justiției, aleasă în această funcție încă în februarie 2015 de Consiliul instituției. În martie 2020 a obținut al doilea mandat. Deține un doctorat în drept internațional. A activat timp de nouă ani la Ministerul Justiției, inițial în calitate de specialistă principală la Direcţia principală agent guvernamental și relaţii internaţionale, iar ulterior a devenit șefa direcției. Anterior a fost membră a Colegiului de evaluare a performanţelor judecătorilor din cadrul CSM.

***

Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu au fost desemnați câștigătorii concursului național pentru desemnarea candidaților pentru postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova. Cel mai mare punctaj l-a obținut Diana Scobioală.

În concurs au fost înscriși 13 candidați, dintre care 2 nu au fost în admiși în proba interviu.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: