Din 1 iunie, în România se va putea merge la terase și la plajă. Anunțul lui Klaus Iohannis
Full Article 2 minutes read

Din 1 iunie, în România se va putea merge la terase și la plajă. Anunțul lui Klaus Iohannis

De la 1 iunie, în România se redeschid terasele și se va putea merge și la plajă, cu condiţia păstrării unei distanţe de cel puţin doi metri între şezlonguri. Măsurile de relaxare au fost anunțate, joi, de președintele României Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

„Dați-mi voie să vă spun prima dată: avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă. Deci, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință, în continuare atenție, atenție, atenție! În ce privește, totuși, măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activități care până acum au fost interzise vor redeveni posibile”, a anunțat Klaus Iohannis.

Tot de la 1 iunie, va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții de distanțare și de igienă. Vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori. Se vor putea relua competițiile sportive, dar  pentru sporturile care se practică afară.

În ce privește deplasările în afara localității, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație la ieșirea din localitate, a precizat președintele României.

Precizăm că, potrivit celui mai recent bilaț, în România au fost testate pozitiv cu noul coronavirus 18 791 de persoane. În total, au murit 1 231 de persoane infectate cu coronavirus. Alte 12 629 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: